BBA-Reman Forums



2004 Vauxhall Vivaro 1.9DCi - Revs to 2/5k - Throttle Track dropping out

Posted By GrumpyYoungMan Friday, March 29, 2019 7:42:33 AM
Add to Favorites0

2004 Vauxhall Vivaro 1.9DCi - Revs to 2/5k - Throttle Track dropping...

Author Message
GrumpyYoungMan
 Posted Friday, March 29, 2019 7:42:33 AM
Saturday Job

Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)

Group: Awaiting Activation
Last Active: Tuesday, April 02, 2019 10:15:06 AM
Posts: 2, Visits: 19
4
Hello

This is my first post, so please be gentle!

I have a 2004 Vauxhall Vivaro 1.9 DCi - with no throttle response and poor and no performance as it won't rev past 2500/3000 rpm and emits as blue/white-ish smoke

No codes - but looking at the live data there is intermittent voltage drop outs on one throttle position switch so I think that is why it won't rev past the 2.5/3k still don't know why it doesn't give me a code for that though?

I have rewired the throttle position sensor as I found a "green" connector in the under bonnet fuse box but still no good - have also tried a second ECU.

Any suggestions or help PLEASE?
Friday, March 29, 2019 7:43:11 AM by GrumpyYoungMan
McTech
 Posted Friday, March 29, 2019 3:21:32 PM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)Forum Master Technician - (2,135 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 9 hours ago
Posts: 1,438, Visits: 12,591
Hi Grumpy,


What scan-tool are you using?

Mt


I O, I O, its off to work I go!
GrumpyYoungMan
 Posted Friday, March 29, 2019 5:56:34 PM
Saturday Job

Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)Saturday Job - (4 reputation)

Group: Awaiting Activation
Last Active: Tuesday, April 02, 2019 10:15:06 AM
Posts: 2, Visits: 19
4
Snap On Modis 18.4 software
columbo
 Posted Monday, April 01, 2019 6:17:12 AM
Forum Technician

Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)Forum Technician - (316 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Thursday, April 18, 2019 4:04:53 AM
Posts: 268, Visits: 317
316
if from cold you get no throttle response and i mean its as if the pedal is disconnected for a few minutes then its ok i would say its injectors

if its all the time then it could be air mass playing up

seen plenty of both issues

good luck




oh and one more thing.............give it a wash.
laldog
 Posted Saturday, April 06, 2019 5:00:12 PM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)Forum Master Technician - (1,764 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Saturday, April 06, 2019 4:57:17 PM
Posts: 1,356, Visits: 5,137
Blue connector up next to steering column check for green discoloration also MAF has to be OE on these.

Reading This Topic

Expand / Collapse

Back To Top