BBA-Reman Forums



peugeot 206 non start **FIXED**

Posted By DAVE AMG 5/22/2008 8:09:37 AM
Add to Favorites1
Author Message
DAVE AMG
 Posted 5/22/2008 8:09:37 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
hey up

 weve got a peugeot 206 2.0 gti code rfr, it wont start, scanned it with modis and got a list of codes;

p0118

p0655

p0352

p0351

p0123

p0326

p0338

they wont clear down,i am getting fuel into cylinders, but no spark, i have tried a new coil pack to eliminate that but still no spark, on cranking rpm signal is there,have tried the functional test on coils with modis but still; no spark, to my mind with these faults which wont clear down its looking like it may be a fault with the ECU, but i would like a second, third  and maybe fourth opinion first can anyone help?

cheers Dave

6/3/2008 2:39:26 AM by DAVE AMG
Angus
 Posted 5/22/2008 8:34:00 AM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)

Group: Advanced Members
Last Active: 25 minutes ago
Posts: 9,699, Visits: 32,847
Dave

I'd be a bit worried too.  Why won't they clear; a lot of them can't be current at key-on - tried a re-boot?  Why only EOBD codes; I'd have expected a good few PSA P1--- codes too?  Can the Modish access PSA codes?

The TPS; CAS and cam sensor all share an earth cable with the O2 sensor - all OK there?  No cam sensor reading might stop it sparking.  Is the actual voltage on the TPS/ECT too high?

What year is this?

.

DAVE AMG
 Posted 5/22/2008 8:45:32 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
x reg, just tried a re boot and have now got a spark, waiting for some new plugs(knacked) and will see if it starts(feeling a bit daft now)BigGrin
DAVE AMG
 Posted 5/22/2008 9:10:21 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
nope,still wont go,scanning with launch will let you know the result in a few, getting good tps signal tho and eng coolant signal is thereErmm
DAVE AMG
 Posted 5/22/2008 9:48:04 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
right!,have got launch on the job,it came up with the same codes as modis, but cleared down, it must have been a snap on thing . im still left with the two coil codes tho(p0352 p0351), as far as i know the coils are fired by the ecu arent they?..i have power to the coil and i have not been able to scope any firing signal from them...the coil charge time is going to 5.88ms is that correct?

cheers Dave

Angus
 Posted 5/22/2008 11:58:56 AM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)Forum Master Technician - (10,610 reputation)

Group: Advanced Members
Last Active: 25 minutes ago
Posts: 9,699, Visits: 32,847
Dave

So no coil triggering; just a steady 12v on both the switching circuits?

Is this a Marelli 48P?  Can you scope the cam sensor?

.

DAVE AMG
 Posted 5/22/2008 12:10:29 PM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
yes its a 48p.. have checked cam sensor output with an led its a switching signal on cranking but havent scoped it so dont know what the form is will try to get modis on in the morning... stella is shouting me!

cheers dave

DAVE AMG
 Posted 6/2/2008 2:14:40 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
just a quick update , it looks like it was ECU, bba have it a the moment fixing it will confirn when doneSmile
DAVE AMG
 Posted 6/2/2008 2:41:10 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
DAVE AMG
 Posted 6/2/2008 2:42:21 AM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)Forum Apprentice - (159 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11/28/2012 5:37:05 AM
Posts: 157, Visits: 591
159
sorry ... experimenting!¬!!!

Reading This Topic

Expand / Collapse

Back To Top