BBA-Reman Forums



2003 peugeot 206 wont start?? **** NOW FIXED ****

Posted By crookie 5/16/2010 4:08:55 PM
Add to Favorites0
Author Message
crookie
 Posted 5/16/2010 4:08:55 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
hi my 2003 peugeot 206 wont start its the 1.1 petrol model, car turns over fine but car will just not start i think its a fuel problem either fuel pump itself or power to the fuel pump, i removed the fuel line that supplys the accumulator rail and cranked over car but no fuel was comming out, i have lifted rear seat to get access to the fuel pump itself and i cant hear or feel any movement of the pump when i turn ignition on or crank car over any help would be appreciated thanks crookie
5/19/2010 7:19:40 AM by crookie
Robski
 Posted 5/16/2010 4:13:05 PM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 hours ago
Posts: 2,759, Visits: 27,491
C

welcome to the forum BigGrin

what engine code is it ?

has the inertia fuel cut off switch been activated ?

from memory i think it is near the N/S/F suspension leg top under the bonnet,if not someone will be along to correct me ?

Rob.

Scan it, Smoke it, Scope it....... Don't just poke & hope it © ™ BigGrin

5/16/2010 4:18:14 PM by Robski
crookie
 Posted 5/16/2010 4:39:07 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
Hi rob thanks, it was the older model that had the fuel cut off switch so i know thats not the problem. Anymore help would be appreciated thanks crookie.
Robski
 Posted 5/16/2010 4:57:34 PM
Forum Master Technician

Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)Forum Master Technician - (3,518 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 hours ago
Posts: 2,759, Visits: 27,491
C

have you checked for feed&earth at the pump end,if no inertia cut off switch check Fuse 2 in engine bay 1 fuse box ?

An engine code would possibly lead to the correct wiring diagram if i have it on AD/tolerance ?


Rob.

Scan it, Smoke it, Scope it....... Don't just poke & hope it © ™ BigGrin
5/16/2010 4:58:50 PM by Robski
toddy
 Posted 5/16/2010 5:19:07 PM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)

Group: Advanced Members
Last Active: 11/2/2012 12:33:24 PM
Posts: 240, Visits: 684
240
hi,,did this fault just happen?
it does have fuel in it,yes??i say this as they suffer from gauge faults,bsi download cures.
as said tho check the fuses.

toddy
crookie
 Posted 5/16/2010 5:20:44 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
I've checked fuse 2 it's fine in the engine fuse box, I have a multi meter how do i check the feed to the pump. There are about 4 or 5 wires leading to the pump which ones do i check. Thanks crookie.
crookie
 Posted 5/16/2010 5:25:25 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
 Hi toddy, fuse 2 had blown which is fuel pump fuse and have replaced it with a new one, the car has about quarter tank of fuel in it. Anymore help would be appreciated thanks crookie
toddy
 Posted 5/16/2010 5:29:03 PM
Forum Apprentice

Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)Forum Apprentice - (240 reputation)

Group: Advanced Members
Last Active: 11/2/2012 12:33:24 PM
Posts: 240, Visits: 684
240
hi,,it HAS a quarter of a tank in it or it SHOWS a quarter of a tank????
like i say they suffered gauge faults,and can just happen.
just don't want you blinkered if all it needs is fuel,then a download.
the thicker wires are the pump live and earth.
toddy
crookie
 Posted 5/16/2010 5:49:52 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
no i put fuel in it so i know theres fuel there thanks
crookie
 Posted 5/16/2010 8:40:08 PM
Forum Tea Boy

Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)Forum Tea Boy - (44 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7/21/2014 1:59:16 AM
Posts: 43, Visits: 193
44
so the 2 thicker cables are the ones i should check?? how do i go about checking that powers getting to pump?? i have a multi meter for checking just not sure how to go about it

cheers crookie


Reading This Topic

Expand / Collapse

Back To Top